image/svg+xml

Sınıf Öğretmenliği İkinci Sınıf Öğrencileri Çocukların Deprem Bilincini Artırmak için Bir E-Dergi Hazırladı!

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bir grup Sınıf Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi ilkokul çocuklarının deprem bilincini artırmak için çocuk edebiyatının sihirli gücünden yararlandı. Bilgilendirici yazıların yanında çeşitli karikatürler, resimler, bilmece-bulmacalar, denemeler gibi çeşitli edebiyat türlerinden yararlandıkları derginin adını, oyunsuluğu vurgulamak için SAKLAMBAÇ verdiler. Zeynep YILDIZLI'nın yürütücülüğü üstlendiği derginin hazırlığında emeği geçenler Eda BİNGÖL, Gamze KARA, Büşra KESER, Hilal Nevin KOCA, Songül HASANOVA, İkra Sıla ŞENER, Burak TUNA ve Gülsüm KARACA'dır. Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP'ın danışmanlığında geçen ilk toplantıda, bir ekip üyesinin deprem bölgesinden olması ve ekip üyelerindeki öğretmenlik güdüsü, çocukların afet bilincini artırma konusunda ekibin güçlerini birleştirmesine temel oluşturdu. Böylece, çocukların gelişimlerine uygun bir e-dergi olan SAKLAMBAÇ, ilk sayısını çıkardı.
  • Bir Bilgi Bir Hayat

• Yarınları Çocuklar Parlatacak

• AFAD gönüllülüğüne yönelik projelerin ilk adımı tamamlandı

• We Talk