AFAD gönüllülüğüne yönelik projelerin ilk adımı tamamlandı

Topluma Hizmet Uygulamaları (THU) dersi kapsamında Bartın Üniversitesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Özge GÜN, Dr. Öğr. Üyesi Pınar AKYILDIZ TAŞ ve Dr. Öğr. Üyesi Semanur KANDİL ŞIVKA ile Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ÜNAL danışmanlığında gerçekleştirilen projelerde proje ekibinde yer alan öğretmen adaylarının toplumda afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışlar ve alınması gereken tedbirler konusunda farkındalık kazanmak ve bilgi sahibi olmak amacıyla “AFAD Gönüllüsü” olmaları hedeflenmiştir. Bu kapsamda, öğretmen adayları 12 Şubat-25 Nisan tarihleri arasında projenin ilk aşaması olan AFAD Gönüllülük Sistemindeki ‘Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi’, ‘Afet Risklerini Azaltma’, ‘Afet Risklerini Anlama’, ‘Kişisel Stres Yönetimi’, ‘Arama Kurtarma Faaliyetlerinde Kullanılan Düğümler’ ve ‘Liderlik’ başlıklı çevrimiçi eğitimleri başarıyla tamamlamışlar ve katılım sertifikalarını almışlardır. Öğrencilerimizi tebrik eder, gönüllülük faaliyetlerinde başarılar dileriz.

• Nature and Environment Education

• Improving the English Learning Experience of Students in Rural Schools