2018-2019 Güz Dönemi Projeleri (Sosyal Bilgiler Öğretmenliği)

Hangimiz Oynamadık ki

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Cumhuriyet Ortaokulu’nda halat çekme, ip atlama, sandalye kapmaca, çuval yarışı gibi geleneksel oyunlar oynatılmıştır.

Panolarımız Renkli, Kütüphanemiz Düzenli

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Hendekyanı Ortaokulu’nda öğrencilerle birlikte değerler panosu hazırlanmış ve okul kütüphanesi düzenlenmiştir.

Kütüphanem Büyüyor

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Abdipaşa Ortaokulu’nun kütüphanesindeki eksik kitaplar tamamlanmıştır.

Küresel Isınma Dünyanın Sonu, Doğal Kaynakları Koru

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Çaydüzü İlkokulu’nda 4. Sınıf öğrencilerine yönelik küresel ısınmanın nedenleri, sonuçları ve dünyamız üzerindeki etkileri konusunda farkındalık çalışmaları yapılmıştır.

Sosyal Sınıf Sosyal Birey

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Bartın İMKB Ortaokulu’nda 6. Sınıf öğrencileriyle Sosyal bilgiler dersinde sosyal bilgiler köşesi oluşturulmuş ve afişler hazırlanmıştır.

Tarih Kokan Panolar

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Bartın İMKB Ortaokulu’nda tarih bilinci kazandırmak amacıyla tarihi olay ve olgular görsel materyaller kullanılarak sunulmuştur.

Sağlıklı Çocuklar

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Gazi Ortaokulu’nda öğrencilere sigara ve alkolün zararları anlatılmıştır.

Kızılay İle El Ele

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Bartın Üniversitesi’nde Kızılay’a destek amaçlı broşür dağıtımı, stand kurma, afiş hazırlama ve dağıtma çalışmaları yapılmıştır.

Güvenli İnternet Güvenli Gelecek

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Şiremir Çavuş İlkokulu’nda öğrencilere güvenli internet kullanımı konusunda bilgi verilmiştir.

Eğlenirken Öğrenelim

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Şehit Ahmet Poyraz Ortaokulu’nda Sosyal Bilgiler Dersi kazanımlarını gerçekleştirmeye yönelik destekleyici etkinlikler yapılmıştır.

Bir Dur, Fark Et, Empati Kur, Hisset

Arş. Gör. Dr. Davut Gürel danışmanlığında Gazi Ortaokulu’nda çocuklarda empati bilincini oluşturmak üzere pano hazırlama, mavi kapak toplama, film izleme gibi faaliyetler yapılmıştır.