2017-2018 Bahar dönemi Projeleri (Matematik Öğretmenliği)

MATEMATİK SURVİVOR
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR tarafından yürütülen “Matematik Survivor” projesi ilköğretim matematik öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencileri tarafından topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Bartın Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda başlatıldı. Ortaokul öğrencilerinin matematiksel bilgi ve becerilerinin gelişiminin yanında duyuşsal ve psikomotor alanda gelişimlerine hitap eden bu proje kapsamında 3. sınıf öğrencilerimiz her sınıf (5., 6., 7. ve 8.) seviyesinden iki şube seçerek şubeler arasında proje kapsamında yarışmalar düzenlemiştir. Bu yarışma kapsamında gönüllü öğrencilerimiz yarışmada gereken materyalleri Matematik Öğretmeni Musa ÇETİN’in ve Okul Müdürü Ahmet KULOĞLU’ nun desteğiyle temin ederek okulun bahçesinde yarışma için gereken parkurları (oyun alanlarını) oluşturmuşlardır. Her oyun alanın sonunda öğrenciler, matematik problemlerini çözebildikleri takdirde yarışmaya devam edebilmişlerdir. Üniversite-Milli Eğitim işbirliğiyle gerçekleşen bu projede birçok öğrenci matematiğe karşı olumlu tutum geliştirdiklerini ifade etmişlerdir. Okul Müdürü Ahmet KULOĞLU yaptığı konuşmada öncelikle Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN’a Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burçin GÖKKURT ÖZDEMİR’e ve gönüllü öğrencilere teşekkür etti.

KİTAP TOPLAMA

Anabilim Dalımız öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özge GÜN danışmanlığında yapılan Topluma Hizmet Projesi ile öğrencilerimiz Hendekyanı Ortaokulu Kütüphanesi'ne kitap toplamışlardır. Bu proje ile bireylerin kitaplara ulaşmasının sağlanması, öğrencilerin daha fazla kitap okumalarının sağlanması ve bu sayede öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirerek, okuma kültürünün gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Öğrencilerimize projeye katkılarından ötürü teşekkür ederiz.