image/svg+xml
image/svg+xml

2017-2018 Bahar Dönemi Projeleri (Fen Bilgisi Öğretmenliği)

LABORATUVAR RENKLENİYOR
2017-2018 akademik yılı bahar yarıyılında, Bartın Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri Turgut ARSLAN, Enes SAYDAM, Neslihan ARSLAN, Ayhan ÇELİK ve Hasan ÖZTÜRK tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz Ortaokulu Fen Laboratuvarına etkileşimli periyodik tablo yapılmıştır. Etkileşimli periyodik tabloda bulunan her bir element bilgi keseleri şeklinde hazırlanmıştır. Bu bilgi kese kâğıtlarının içerisinde o elementin atom numarası, elektron sayısı, kütle numarası, nötron sayısı gibi bilgilerin yanı sıra her bir elementin günlük yaşamda kullanıldığı alanlara ait bilgiler bulunmaktadır. Öğrenciler bu periyodik tablo sayesinde hem elementleri hem de elementlerin günlük yaşamda kullanıldığı alanları öğrenebileceklerdir.

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN OKULUNU RENKLENDİRELİM 
2017-2018 akademik yılı bahar yarıyılında, Bartın Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri Elif ERKAL, Buse ALADEMİROĞLU, Berhan ÇUKUR ve Hasan DENİZ tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Umut Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulunun bahçesindeki bankların kullanışlılığını arttırmak için bankların boyanması ve okul bahçesinin renklendirilmesi işlemleri yapıldı. Ayrıca okulun bir yardım kuruluşu olan Umut Kafenin bahçesindeki saksılara çiçekler dikildi.

FEN LABORATUVARLARINI DÜZENLEME VE ETKİNLİKLER
2017-2018 akademik yılı bahar yarıyılında, Bartın Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri Zeliha KÜÇÜKOĞLU, Fatma Nur DALKILIÇ, İpek DEMİRALP ve Sümeyye BOYACI tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 15 Temmuz Şehitler İlkokulunun laboratuvarında öğrencilerin daha rahat çalışabilmeleri amacıyla temizlik ve yeniden düzenleme çalışmaları yapılmıştır. Laboratuvarda yapılan düzenleme çalışmalarının ardından öğrenciler ile çeşitli fen etkinlikleri yapılarak fen laboratuvarında keyifli deneyimler yaşamaları sağlanmıştır.